top of page

FunProject - Trendyol Koleksiyonunu Paylaş

Güncelleme tarihi: 8 Eyl 2020





Herkese merhaba. Yine bir eğlencelik proje ile karşınızdayım. Çok fazla Arduino ile proje yaptığım için bu sefer sadece yazılımla ilgili bir proje yapmaya karar verdim.


Bu seferki projem de yine eşimle yaşadığımız bir durumdan ilham aldım. Yaz sezonundayız ve eşimle tatile çıkmadan önce yazlık bir kaç parça kıyafet almaya karar verdik.


Eşim Trendyol sitesini oldukça aktif olarak kullanıyor. Bana Trendyoldan baktığı bir çok kıyafetin linkini Whatsup dan gönderiyor. Benimde her linki tek tek açarak bakmam gerekiyor telefondan. Sonrasında birinci ve üçüncü kıyafetler dediğimde o da tekrar bana attığı linklere bakıyor ve bu süreç biraz fazla uzuyor anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor.


Bu durumu ortadan kaldırmak için bende basit bir Trendyol koleksiyonunu paylaşma uygulaması yaptım. Böylece eşimin seçtiği bir çok kıyafeti tek bir linkle her kıyafete tek tek tıklayarak gitmeme gerek kalmadı.


Nasıl Koleksiyon Oluşturulur


Uygulamamı github pages üzerinden yayınladım. Aşağıdaki linke tıklayarak koleksiyon oluşturma sayfasına ulaşabilisiniz.



Aşağıdaki gif resiminde kısaca koleksiyona nasıl ürün ekleneceği görülmektedir. Koleksiyona eklemek istediğiniz ürünün linkini kopyalarak koleksiyon oluşturma sayfasındaki ilgili yere yapıştırmanız ve artı tuşuna basmanız yeterli.

Ürün ile ilgili resimler ve ilgili bir kaç bilgi koleksiyondaki yerini alacaktır. Bundan sonrası bu koleksiyonun linkini oluşturmakta ve paylaşmakta.

Koleksiyon linkini oluşturmak için sayfada sabit olarak duran mavi renkli link tuşuna basın. Bastıktan sonra ekranda linkiniz ve ilgili linkin qr kod hali görünecektir. Bu linki kopyalayıp paylaşarak, paylaştığınız kişinin koleksiyonunuzu görmesini sağlayabilirsiniz.





Ayrıca resim üzerindeki kalem resmine tıklayarak ürünün Trendyol adresine de gidebilirsiniz. Yine ürün üzerindeki kopyalama tuşuna basarak ürünün linkinin otomatik clipboarda(panoya) kopyalayabilirsiniz. Ürüne gitmenize gerek kalmadan.


Kullandığım Teknolojler ve Kütüphaneler


Backend

Frontend

102 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page