top of page

SAP Business One 9.3 Yenilikler - Crystal Report için Varsayılan Öğeler Nasıl Kullanılır

SAP Business One 9.3 ile gelen yeni bir özellik de Crystal Report için varsayılan öğeleri sistem içerisinden tanımlayabilmektir. Burada tanımlanan değerler rapor içerisinde direkt olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca bu kısım birden fazla dili desteklediği için daha fazla önem kazanıyor. Bu özellik ile birlikte rapor içerisindeki statik yazıların birden fazla dile çevrimi sağlanabilmektedir.


Bu özelliği kullanmak için menüde şu adımları izleyin:

Ana menü > Kurulum > Genel > SAP Crystal Reports için varsayılan öğeler

Ekran açıldığında tanımlanmış bir sürü standart yazıyı görebilirsiniz.

Burada yeni bir alan ekleyebileceğiniz gibi var olan bir alana sağ tıklayarak vaşka dillerdeki karşılığını da yazabilirsiniz.


Çevirisini girdiğiniz bu statik ögeyi artık Crystal Reportta kullanabiliriz. Kullanabilmek için öncelikle veritabanı uzamanı kısmından kayıtlı store procedure lerden "TmSp_GetDefaultElementsforCR" olanı eklememiz gerekiyor. Bunu ekledikten sonra otomatik olarak DocKey@ ve ObjectId@ parameterleri oluşacaktır.

Şimdide dil değiştiğinde otomatik olarak değişmesini istediğimiz alanları rapor dizaynı üzerine bırakıyoruz. Belgenin dili değiştiğinde otomatik olarak buradaki isimlerde değişecektir.

Bir belgede lojistik sekmesine gelip dili değiştirdiğinizde otomatik olarak bizim çevirdiğimiz dildeki statik öge adı rapora gelecektir.


Tükçe çıktı ekran görüntüsü:


İngilizce çıktı ekran görüntüsü:


Almanca çıktı ekran görüntüsü:


Örnekte sadece iki statik alanın değerleri gösterilmiştir. Siz bütün statik alanların çevirilerini bu şekilde ayarlayabilirsiniz.


Not: Crystal reportta store procedureyi eklediğinizde @DocKey@ve @ObjectI@ şeklinde eklenecektir. Bu parametrelerin isimlerini DocKey@ ve ObjectId@ şeklinde değiştirmeniz gerekiyor.




177 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page