top of page

SAP Business One Addon - ChooseFromList Nedir Nasıl Kullanılır.

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2022

Adon geliştirirken bazı tablolardan veri çekmemiz gerekebilir. Bunun için SAP B1 addon içerisinde özel bir bileşen yer almaktadır. ChooseFromList bileşeni obje kodunu verdiğiniz tablo verisini çekmek için kullanılan bir bileşendir.


Obje kodlarına şuradan ulaşabilirsiniz.


Kullanımı:

Bileşeni ekrana sürükleyip bırakın ve ObjectType propertyi doldurun.


Daha sonra ekrana UserDataSource ve EditText nesnenelerini sürükleyip ilişkilendirin. Bunu daha önce şuradaki yazıda anlatmıştım. Ekranda ChooseFromList ekleyeceğiniz EditText nesnesini seçin ve ChooseFromAlias kısmına verisini göstermek istediğiniz Kolon ismini ve ChooseFromListID kısmınada ekrana eklediğiniz ChosseFromList nesnesini bulup seçiniz.


Bunu yaptıktan sonra EditText nesnesinin eventlarına gelerek ChooseFromListAfter eventini seçin. Bu eventa gelen veriyi istediğiniz objeye atama yapabilirsiniz. Eğer ekrandaki bileşenler bir UserDataSource nesnesine bağlıysa aşağıdaki kod gibi sadece datasource nesnesini doldurarak verileri ekranda gösterebilirsiniz.

EditText te ChooseFromList ilişkilendirdiğiniz için liste butonu görünecektir. Eğer diğer bileşenlerde de görünmesini istiyorsanız onlara da eklemeniz gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bu bileşen sadece tek bir bileşen için geçerlidir. Yani her bir farklı EditText için ayrı bir ChooseFromList tanımlamanız gerekmektedir.


81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page