top of page

SAP Business One Addon - DataTables Nesnesi Nedir?

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2022

Addon geliştirirken bazen tek tablo verisi değil de bir kaç tabloyu birleştirerek verileri gösterme ve işlem yapma ihtiyacımız olabilir. Bunun için bir sql yazma ihtiyacı ortaya çıkar.


DataTables nesnesi direkt sql çalıştırıp temp data elde edebileceğiniz bir nesnedir. Birkaç tabloyu birleştirip istediğin veriyi elde edebilirsin.


Kullanımı:

Ekrana bir Grid ve DataTables nesnesi sürükleyip bırakın. Grid nesnesinin DataTableID değerine DataTales nesnesinin uniqId sini verin.


Bir sql yazın. Ben muhatabın satış sipariş sayısını getiren bir sql yazdım. Sql mssql için yazılmıştır Hana versiyonunda farklılık gösterecektir. Sql yazabildiğiniz için sql de yapabildiğiniz hertürlü şeyi burada da yapabilirsiniz.


Yazdığınız sql delete, create gibi veri değişikliği yapabileceğiniz sqlleri desteklemeyecektir. Sadece Select ile başlayanları çalıştırabilir.


Addonu çalıştırdığınızda ekranda yazdığınız sql sonucunu görebilirsiniz. Avantajlarına gelirsek direkt sql çalıştığı için daha esnek veriler gösterebilirsin. Ayrıca diğer datasource lara göre çok daha hızlı veri getirecektir. Eğer gösterim de hız istiyorsan örneğin bir rapor hazırlıyorsan. Bunun için Grid ve DataTables nesneleri daha uygundur.


Ayrıca bu nesne bir temp data oluşturuyor. Bu şeklinde düşünürsen başka kullanım şekilleri de bulabilirsin.


68 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page