top of page

SAP Business One Belgede Brüt Kar Nasıl Hesaplatılır

SAP Business One belge bazlı brüt karı görebilir ve hesaplama şeklini değiştirebilirsiniz. Bu özellik olası bir karlılık raporlarınızı direk etkileyecektir. Bu özelliği kullanmadan önce belge ayarlarından temel olarak kullanılacak maliyetlendirme tipini seçebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları takip edin:


Ana menü > Yönetim > Sistem başlatma > Belge ayarları

Burada genel sekmesi altında "Brüt karı hesapla" işaretini seçtikten sonra belgede hesaplama için kullanacağı maliyet hesaplama şeklini seçebilirsiniz.


Maliyet hesaplama şeklini seçtikten sonra bir belge oluşturmadan önce artık brüt karınızı kolayca görebilirsiniz. Bunun için belgedeyken brüt kar hesapla butonuna basmanız yeterlidir.


Karşınıza her bir kalem için hesaplanmış brüt karlar gelecektir. Belge ayarında seçtiğiniz brüt kar hesaplamak için maliyet yöntemi otomatik olarak gelecektir. Her bir kalemin maliyetini ayrı ayrı değiştirme imkanı da bulunmaktadır. Böylece bir kalem için maliyeti son satınalma fiyatını baz alırken başka bir kalem için standart üretim maliyeti alabilirsiniz.






97 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page